"Parasta oli sosiaaliset ja auttavaiset työntekijät."

Kesätöissä: Aino-Maija Hemilä (Lammin Ikkunat ja Ovet)

Monipuoliset tehtävät ja hyvä työyhteisö

”Toimenkuvaani kuuluivat ikkunakarmien maalaaminen matalapaineruiskukoneella ja siihen liittyvät tehtävät. Parasta oli sosiaaliset ja auttavaiset työntekijät. Kun kaivattiin apua tai pientä piristystä, niin oli ympärillä ihmisiä, joilta saattoi mennä pyytämään apua – puhumaan ja nauramaan. Tulevaisuudessa suurin haaveeni on perustaa oma yritys.”

Homman nimi:
Kesätyöpaikkani oli Lammin ikkunat ja ovet. Toimenkuvaani kuuluivat ikkunakarmien maalaaminen matalapaineruiskukoneella ja siihen liittyvät tehtävät. Palkkataso oli mielestäni ok, kun siihen lisättiin tuotantopalkkioni ja kaikki ylityöni. Viihdyin hyvin, joten voisin työskennellä samassa tai uudessa työpisteessä vaikka ensi kesänäkin.

Paikan hankkiminen:
Keväällä hain moniin Päijät-Hämeen tai sen lähistön puutuoteteollisuudessa oleviin yrityksiin, muun muassa Versowoodiin ja Koskisen Oy:öön sekä puuseppäteollisuuteen. Aluksi en hakenut Lammelle, koska se oli niin kaukana Lahdesta, mutta mietin kuitenkin uudestaan ja päätin ottaa riskin. Se kannatti ja pääsin sinne, mistä olen kiitollinen. Aiempaa työkokemusta tästä alasta minulla ei ollut, kyseessä oli ensimmäinen pinnankäsittelytyöni.

Plussat ja miinukset:
Parasta oli sosiaaliset ja auttavaiset työntekijät. Kun kaivattiin apua tai pientä piristystä, niin oli ympärillä ihmisiä, joilta saattoi mennä pyytämään apua – puhumaan ja nauramaan. Työnantajat olivat hyvin auttavaisia ja kuuntelivat, jos oli ongelmia. Työtehtävät olivat monipuolisia. Omaan aikaan töiden jälkeen, kuten liikuntaan ja lukemiseen, pystyin keskittymään suhteellisen hyvin. Ainoa huono puoli työssä oli pari lyhyttä taukoa, mutta totuin siihen nopeasti.

Aiemmat ja tulevat työpaikat:
Päästyäni 2014 LAMKiin, sain viimein kunnon töitä (muun muassa Isku), joista hyödyn paljon tulevaisuudessa. Pyrin joka kesä töihin eri yrityksiin, ja lähellä opintovuoden loppua teen lopullisen päätöksen, mihin suuntaan aion mennä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä kallistun kuitenkin enemmän puuseppäteollisuuteen, ja suurin haaveeni on perustaa oma yritys.