"Pääsin näkemään, kuinka tuotanto oikeasti pyörii."

Kesätöissä: Ivan Semenov (Koskisen Oy)

Vanerin vientimenestys houkuttelee

”Koska vaneri on jo pitkään aikaan ollut yksi tärkeimmistä vientituotteista, päätin tutustua paremmin sen valmistusprosesseihin. Kesän vaativin, mutta mielenkiintoisin tehtävä oli sorvaaminen. Jatkossa veikkaisin jatkavani töitä vanerin parissa. Uskon, että sen kautta avautuovat monet ovet muihin maihin.”

Homman nimi:
Kesätyöhöni Koskisen Oy:n Kärkölän vaneritehtaalla kuului kesän aikana tutustua sorviosaston työpisteisiin ja opetella käyttämään niitä. Vaativin, mutta mielenkiintoisin tehtävä oli varsinainen sorvaaminen.

Paikan hankkiminen:
Koska vaneri on jo pitkään aikaan ollut yksi tärkeimmistä vientituotteista, päätin suunnata itseni siihen ja tutustua paremmin sen valmistusprosesseihin. Varsinainen paikan hankkiminen ei ollut hankalaa. Heti ensimmäinen hakemus meni perille saakka, ja viikon sisällä sain kutsun haastatteluun, jossa todettiin, että työt alkavat seuraavan viikon alussa.

Plussat ja miinukset:
Parasta harjoittelussa oli se, että pääsin näkemään, kuinka tuotanto oikeasti pyörii. Työtehtävät olivat aluksi haastavia, mutta ajan kuluessa pärjäsinkin jo hyvin yksinään. Huonoja puolia tuotantotehtävissä ovat ehkä työn yksipuolisuus ja kolmivuorotyö.

Aiemmat ja tulevat työpaikat:
Aiempaa kokemusta alalta minulla ei juurikaan ollut. Tiesin yleisesti, kuinka vaneria valmistetaan, mutta paljon enemmän tuli opittua työn parissa. Jatkossa veikkaisin jatkavani töitä vanerin parissa. Uskon, että sen kautta avautuovat monet ovet muihin maihin.