"Lähden vaihto-opiskelijaksi Itävallan Salzburgiin, joten tulevaa kesätyötä en ole vielä miettinyt."

Kesätöissä: Juho Rekula (UPM-Kymmene Oyj)

Laaja kuva vanerin tuotekehityksestä

”Työskentelin pääosin laboratoriossa ja vanerin laadunvalvonnassa. Välillä tein myös erilaisia selvitystöitä tuotekehityksen puolella. Parasta työssä oli saada laaja kuva vanerin tuotekehityksestä ja toiminnoista sekä yleisesti työelämästä konttorin puolelta. Lähden vaihto-opiskelijaksi Itävallan Salzburgiin, joten tulevaa kesätyötä en ole vielä miettinyt.”

Homman nimi:
Olin kesän 2016 töissä UPM:n Esikunnan tuotekehityksessä Niemessä. Työskentelin pääosin laboratoriossa ja vanerin laadunvalvonnassa. Välillä tein myös erilaisia selvitystöitä tuotekehityksen puolella.

Paikan hankkiminen:
Hain keväällä eri paikkoihin, myös UPM:lle, ja pieneksi yllätyksekseni pääsin kesätyöhön esikuntaan. Yhteydenottoja tuli muualtakin, mutta kesätyö UPM:n tuotekehityksessä nousi selvästi ykköseksi.

Plussat ja miinukset:
Parasta työssä oli saada laaja kuva vanerin tuotekehityksestä ja toiminnoista sekä yleisesti työelämästä konttorin puolelta. Miinusta työssä oli paikoin työn yksipuolisuus laboratoriossa, mutta muuten kesätöistä ja yrityksestä jäi positiivinen kuva.

Aiemmat ja tulevat työpaikat:
Edellisenä kesänä olin Koskisen kattoristikkotehtaalla Järvelässä. Tulevista työpaikoista en vielä tiedä, mahdollisesti jatko UPM:llä olisi varteenotettava vaihtoehto. Lähden vaihto-opiskelijaksi Itävallan Salzburgiin, joten tulevaa kesätyötä en ole vielä miettinyt.