"Kesätyö antoi opinnoilleni uutta suuntaa – aloitan puukaupallisen linjan yhteistyössä UPM:n kanssa."

Kesätöissä: Juuso Niinimäki (UPM-Kymmene Oyj)

Toimistohommista kipinä puukaupallisiin opintoihin

”Työtehtävinäni olivat tilaustenkäsittely, asiakaspalvelu ja nimetyt projektit. Asiakaspalvelu ei entuudestaan ollut minulle järin tuttua, mutta toimihenkilötehtävät antoivat opinnoilleni uutta suuntaa – aloitan nimittäin uuden opintoja täydentävän puukaupallisen linjan yhteistyössä LAMKin ja UPM:n kanssa.”

Homman nimi:
Työskentelin kesän UPM Plywoodin Lahden esikunnassa. Työtehtäväni keskittyivät Suomen markkinan tilaustenkäsittelyyn, asiakaspalvelutyöhön sekä erillisiin nimettyihin projekteihin.

Paikan hankkiminen:
Kuulin kesätyöpaikasta PINO ry:n järjestämässä kesätyöinfossa. Myöhemmin työpaikkailmoitus ilmestyi työvoimatoimistonkin listoille. Laitoin kesätyöhakemuksen ohjeiden mukaisesti konsernin kesärekrytointitiimille hakemuskaaviota käyttäen. Sain kuukausien hiljaiselon jälkeen miellyttävän puhelun, nimittäin kutsun työhaastatteluun. Käynnistä jäi positiivinen maku, ja muutaman päivän päästä perästä kuuluikin – ”tervetuloa”.

Plussat ja miinukset:
Työpaikalla vallitsi loistava ilmapiiri, ja työyhteisöön sopeutuminen sujui mutkattomasti. Olin myös erittäin iloinen siitä, että vastuuta annettiin riittävästi ja omalla toimeliaisuudella pystyi vastaamaan odotusarvoihin. Sain tämän työpaikan johdosta arvokasta ja opintojani suuresti tukevaa kokemusta. Asiakaspalvelutyö ei entuudestaan ollut minulle järin tuttua, mutta positiivinen ja avoin asenne työhön siivitti onnistuneeseen asiakaspalveluun.

Aiemmat ja tulevat työpaikat:
Aiempaa työkokemusta minulta löytyy lähinnä tuotantopainotteisista tehtävistä, niin puualalta kuin muualtakin. Siitä syystä tämän kaltainen työtehtävä istui kuin nenä päähän tässä vaiheessa opintoja, tarjoten mahdollisuuden tutustua toimihenkilötehtäviin. Kesätyö antoi opinnoilleni myös uutta suuntaa, sillä aloitan syksyllä uuden opintoja täydentävän opintosuuntauksen, puukaupallisen linjan, yhteistyössä LAMKin ja UPM:n kanssa.