"Pääsin tekemään todella monipuolisesti erilaisia töitä kesän aikana."

Kesätöissä: Rasmus Toropainen (Studiokaluste Oy)

Uutta osaamista tulevaisuuteen

”Pääsin tekemään todella monipuolisesti erilaisia töitä. Opin käyttämään itselleni uusia työstökoneita, ja jatkossa toivon voivani hyödyntää kesän työkokemusta. Työllistyminen huonekaluteollisuuteen tai puurakentamiseen kiinnostaa.”

Homman nimi:
Olin kesätöissä Studiokaluste Oy:ssä Hyvinkäällä. Työskentelin monipuolisesti erilaisissa tehtävissä – pääasiassa työstökoneiden käyttäjänä, reunalistoittajana ja kalusteiden kasaajana.

Paikan hankkiminen:
Löysin yrityksen nettisivuilta yhteydenottolomakkeen, johon kirjoitin vapaamuotoisen kesätyöhakemuksen. Sain yhteydenoton varsin pian, ja muutaman päivän kuluttua pääsin käymään paikan päällä juttelemassa. Käynnistä jäi varsin positiivinen kuva, ja muutamien viikkojen päästä kävinkin kirjoittamassa työsopimuksen.

Plussat ja miinukset:
Pääsin tekemään todella monipuolisesti erilaisia töitä kesän aikana, joten mielenkiinto pysyi hyvin yllä loppuun saakka. Töitä riitti koko kesäksi, enkä missään vaiheessa joutunut istuskelemaan tylsistyneenä. Lisäksi opin käyttämään itselleni uusia työstökoneita, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Negatiivista sanottavaa ei juuri ole, kaikki sujui sen verran hyvin.

Aiemmat ja tulevat työpaikat:
Aiempaa työkokemusta puualalta on parin työharjoittelun ja kesätyön verran. Lisäksi olen työskennellyt rakennusalalla jonkin verran. Jatkossa toivon voivani hyödyntää tänä kesänä saatua työkokemusta. Tulevaisuus on vielä melko auki, mutta olisi mukava työllistyä esimerkiksi huonekaluteollisuuteen. Myös puurakentaminen kiinnostaa, joten sillekin alalle suuntaaminen on yksi mahdollisuus.