"Kehitetyssä ekoakustiikkalevyssä on markkinapotentiaalia."

Opiskelijaprojekti: Ekologinen akustiikkalevy

Opinnäytetyö:
Puupohjaista ekoakustiikkaa


”Levy valmistui lopulta kuumapuristuksella, jolloin levyn akustisia ominaisuuksia hallittiin puristusvoimakkuuden ja levyn tiheyden avulla. Ilmettä muokattiin erilaisilla pintaan ruiskutettavilla maaleilla. Ekoakustiikkalevyllä on potentiaalia päätyä markkinoille, mutta se vaatii vielä jonkin verran kehitystyötä ja virallisia testauksia.”

Tavoite:
Tavoitteena oli luoda uusi puupohjainen ja ekologinen, mahdollisimman vähän jalostettu akustiikkalevy sisäkäyttöön.

Toteutus:
Projektissa tutkittiin uuden puupohjaisen akustoivan sisämateriaalin mahdollisuuksia. Aluksi selvitettiin nykyisiä markkinoilla olevia akustiikkalevyjä. Selvityksessä löydettiin materiaaliksi ekovilla. Ekovilla ei kuitenkaan soveltunut käyttöön sellaisenaan, vaan sitä piti jalostaa. Levy valmistui lopulta kuumapuristuksella, jolloin levyn akustisia ominaisuuksia hallittiin puristusvoimakkuuden ja levyn tiheyden avulla. Ilmettä muokattiin erilaisilla pintaan ruiskutettavilla maaleilla.

Lopputulos:
Projektin aikana saatiin kehitettyä uusi puupohjainen akustiikkapaneeli sisäkäyttöön. Ekoakustiikkalevyllä on potentiaalia päätyä markkinoille, mutta se vaatii vielä jonkin verran kehitystyötä ja virallisia testauksia, jotta sen voi kauppojen hyllylle viedä.