"Raaka-aineeksi valikoitui LAMK:ssa kehitetty 3D-viilu. Laserleikkauksella pintaan saatiin muovautuvuutta helpottavia kuviointeja."

Opiskelijaprojekti: iPadin suojakuori

Tuotekehitysprojekti, kevät 2014:
Kansi iPadille laserleikatusta 3D-viilusta

”Raaka-aineeksi valikoitui Lahden ammattikorkeakoulussa hiljattain kehitetty 3D-viilu. Suojakuori viimeisteltiin laserleikkauksella. Parannettavaa löytyy vielä pienistä yksityiskohdista, mutta pääosin tuotteella on potentiaalia päätyä markkinoille.”

Tavoite:
Tavoitteena projektissa oli kehittää uusi, puinen suojakuori iPadille.

Toteutus:
Projektissa tutkittiin mahdollisia puujalosteita sekä suojakuoren muotoilua ja rakennetta. Työ aloitettiin luonnostelemalla erilaisia malleja, joista valittiin sivuttain leikkautuva malli. Raaka-aineeksi valikoitui Lahden ammattikorkeakoulussa hiljattain kehitetty 3D-viilu, jossa puulevyllä on hyvin muovimaiset ominaisuudet. Materiaali koostuu kahdesta puuviilusta, joiden väliin on liimattu elastinen muovilevy. Suojakuori viimeisteltiin laserleikkauksella, jolla pintaan saatiin muovautuvuutta helpottavia kuviointeja. Valmis kansi hiottiin ja sen pinta käsiteltiin.

Lopputulos:
Parannettavaa löytyy vielä pienistä yksityiskohdista, mutta pääosin tuotteella on potentiaalia päätyä markkinoille. Suurimmat kehityskohdat liittyvät 3D-viilun valmistettavuuteen.