"Uudessa karmiliitoksessa on hyödynnetty puun ja muovin parhaat ominaisuudet."

Yritysprojekti: Oven karmiliitos

Yritysprojekti, kevät 2014:
Muoviosalla ilmettä ja keveyttä puuoveen


”Uudessa karmiliitoksessa on hyödynnetty puun ja muovin parhaat ominaisuudet. Kulmaan asennettava muovikappale on sisältä ontto, mikä tuo rakenteeseen keveyttä. Lisäksi oven ilmettä saadaan muutettua radikaalisti vain muoviosan väriä vaihtamalla.”

Tavoite:
Projektin tavoitteena oli kehitellä oven karmiliitokseen uusi liitosmalli.

Toteutus:
Projekti toteutettiin yhteistyössä Lammin ikkunan kanssa. Oven karmiliitos on pitkään ollut samanlainen, ja nyt haettiin uusia liitosideoita. Liitosten tuli olla muun muassa aiempaa esteettisempiä ja nopeasti valmistettavia sekä karmien helpommin asennettavia. Projekti aloitettiin kehittelemällä erilaisia liitosratkaisuja. Kun ideat olivat valmiina, valittiin niistä parhaat tarkempaan kehitystyöhön. Kehitystyö tuotti lopulta tuloksen, jossa kulmaan asennetaan muovinen kappale. Muovikappale on sisältä ontto, mikä tuo rakenteeseen keveyttä. Lisäksi oven ilmettä saadaan muutettua radikaalisti vain muoviosan väriä vaihtamalla.

Lopputulos:
Tulos oli erinomainen. Uudessa karmiliitoksessa on hyödynnetty puun ja muovin parhaat ominaisuudet. Tuloksena on uudenlainen liitostyyppi oviteollisuuteen. Vielä tarvitaan kuitenkin kehitystyötä ja testauksia, jotta malli voidaan viedä markkinoille.