"Puu on luonnonvara, josta kannattaa pitää kiinni, sillä meillä on osaaminen jalostaa sitä miksi vain."

Alan opiskelija: Antti Parviainen

Tikkuja käsissä pienestä pitäen


”Myös armeijan tai rajavartiolaitoksen urat kiinnostivat, mutta niillä työt ovat nykyisin epävarmoja ja palkat huonoja. Minulla on ollut tikkuja käsissä pienestä pitäen. Puu on sellainen luonnonvara Suomessa, josta kannattaa pitää kiinni, sillä meillä on osaaminen jalostaa sitä miksi vain. Työtehtävät voivat olla mitä vain, ja vaikka kuinka lamasta puhutaan, niin tekevälle löytyy aina töitä, etenkin puualalta!”

Pohjakoulutus:
Savitaipaleen lukio

Puutekniikan opintoprojektit:
Erinäisiä tutkimus- ja kehittämisprojekteja. Joistakin kehitetyistä tuotteista olisi saattanut kehkeytyäkin jotakin, jos olisin jatkanut asian parissa.

Työt ja kesätyöt:
Olin kesätöissä Pelloksen vaneritehtailla kolme kesää. Kesätöiden ansioista olen tälläkin hetkellä määräaikaisessa vuoromestarin toimessa. Opiskelu tässä kärsii, mutta onpa jalka ainakin kunnolla UPM:n oven välissä.

Tulevaisuudessa:
Varmaankin samaa mitä tällä hetkellä, työnjohtotehtäviä. Tuotekehitys ja suunnittelu eivät kiinnosta näillä näkymin, niihin hommiin on toisenlaisia insinöörejä.

Vapaalla:
Jalkapalloa, jääkiekkoa, metsästystä ja kalastusta.

Suosittelen!
Puutekniikan työtehtävät voivat olla mitä vain, ja vaikka kuinka lamasta puhutaan, niin tekevälle löytyy aina töitä, etenkin puualalta! Mutta muista myös verkostoitua ja pitää kivaa, pelkällä opiskelulla ja pänttäämisellä ei pitkälle pötkitä.