"Etsin kiinnostavaa alaa pitkään, ja lopulta puutekniikka nousi ykköseksi."

Alan opiskelija: Juho Rekula

Käytäntöä ja teoriaa


”Puu materiaalina kiinnostaa minua, ja puutekniikka yhdistää käytännön ja teorian. AMK-tutkinnossa opiskelu on omatoimisempaa kuin lukiossa, ja täällä pääsee toteuttamaan enemmän itseään. Opintojen jälkeen olen ajatellut tuotesuunnittelua, kuten huonekalusuunnittelua tai jotain puurakentamiseen liittyvää.”

Pohjakoulutus:
Kuusankosken lukio

Opiskelupaikan valinta:
Etsin kiinnostavaa alaa pitkään, ja lopulta puutekniikka nousi ykköseksi. Puu materiaalina kiinnostaa minua, ja puutekniikka yhdistää käytännön ja teorian. Lisäksi Lahti oli suhteellisen lähellä kotipaikkakuntaani. Minulla oli mahdollisuus opiskella kone-ja tuotantotekniikkaa HAMK:ssa, mutta puutekniikka kiinnostaa minua enemmän. On mukavampaa tehdä sellaista mistä tykkää.

Parasta opiskelussa:
Vielä ei ole päästy kunnolla alkuun, mutta tähän mennessä ehdottomasti hyvät luokkakaverit ja bileet! Opiskelu on omatoimisempaa kuin lukiossa, ja täällä pääsee toteuttamaan enemmän itseään. Olen kuullut, että puutekniikka on käytännönläheistä ja myös käsillä päästään tekemään.

Projektit:
Syksyllä aloitimme sohvaprojektin, jossa hankitaan sohva, puretaan se osiin, tutkitaan materiaaleja sekä analysoidaan sohvan ympäristövaikutuksia. Lisäksi tehtävänä on löytää parannusehdotuksia sohvan valmistukseen.

Kesätyöt:
Aloitin vasta opinnot, joten en ole vielä ollut alan töissä. Aikaisemmin olen ollut kesätöissä muun muassa K-Raudassa ja raksalla.

Tulevaisuudessa:
Olen ajatellut tuotesuunnittelua, kuten huonekalusuunnittelua tai jotain puurakentamiseen liittyvää. Aika näyttää, millaisia työtehtäviä on tarjolla.

Vapaalla:
Pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon. Pelaan futista, ja muutakin liikuntaa tulee harrastettua. Soitan myös rumpuja ja oleskelen kavereiden kanssa.

Suosittelen!
Kannattaa ehdottomasti hakea puutekniikan koulutukseen, jos on kiinnostusta alaa kohtaan. Puu ei Suomesta lopu. Vaikka ala on ehkä ollutkin viime vuosina laskusuhdanteessa, puualalla on varmasti kysyntää tulevaisuudessa.