"Päädyin alun perin hakemaan PINOon saadakseni lisää sisältöä opiskeluun ja järjestääkseni hyviä tapahtumia."

PINO ry:n puheenjohtaja Jyrki Majava

Haastetta ammattiainekerhon puheenjohtajuudesta


”Puheenjohtajaksi hain, koska halusin haasteita ja todellista hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Parasta PINOssa on ollut, että olen saanut tavata paljon uusia ihmisiä ja saanut uusia ystäviä. Lisäksi olen päässyt tapaamaan rutkasti yritysten edustajia ja päässyt mukaan heidän tapahtumiinsa.”

Lähdin mukaan PINOn toimintaan aktiivisesti vuonna 2013. Sitä ennen olin mukana tapahtumissa ja jeesailin joskus järjestelyissä. Vuoden 2013 hallituksessa toimenkuvani oli isäntä, jonka vastuualueita olivat yhdessä emännän ja muun hallituksen kanssa järjestää tapahtumia ja hommata tapahtumiin juomat. Toimin hallituksen puheenjohtajana vuonna 2014. Puheenjohtaja johtaa hallituksen toimintaan ja kokouksia, on yhteydessä sidosryhmiin, kouluun ja osittain myös yrityksiin.

Päädyin alun perin hakemaan PINOon saadakseni lisää sisältöä opiskeluun ja järjestääkseni hyviä tapahtumia. Puheenjohtajaksi hain, koska halusin haasteita ja todellista hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Parasta PINOssa on ollut, että olen saanut tavata paljon uusia ihmisiä ja saanut uusia ystäviä. Lisäksi olen päässyt tapaamaan rutkasti yritysten edustajia ja päässyt mukaan heidän tapahtumiinsa, kuten sahateollisuuspäiville. PINOsta on ollut hyötyä muun muassa kesätöitä hakiessa. Viime kesänä sain kesätyöinfon kautta Versowoodin yhteystiedot ja pääsin sinne kesäpomoksi.

Ainoa haitta on ollut se, että on joutunut uhraamaan hieman vapaa-aikaansa. Opiskelua se ei ole häirinnyt, paitsi että joskus on joutunut jättämään joitakin tunteja väliin. PINOn asioita joutuu puheenjohtajana hoitamaan lähes päivittäin. Pääosin se on erilaisiin viesteihin vastailua, mutta eivät nekään paljoa päivästä vie.