" Opiskelun ehdottomasti paras puoli on ollut Aalto-yliopiston opiskelijayhteisö."

Alan opiskelija: Kari Vähä-Ojala (Aalto-yliopisto)

Metsäala tempaisi mukaansa

”Opiskeluaika on ollut antoisaa enkä ole katunut opiskelupaikan valintaani. Opinnot ovat edenneet hyvin, ja opiskelijayhteisö on tehnyt arjesta hauskaa. Yrityskontaktit ovat auttaneet saamaan kesätöitä metsäalalta. Aalto-yliopistossa ei voi kuin viihtyä.”

Pohjakoulutus:
Espoonlahden lukio

Opiskelupaikan valinta:
Minulla ei ollut selkeää kuvaa jatko-opiskeluiden suunnasta lukion jälkeen. Hain Aalto-yliopistoon silloiseen biotuotetekniikkaan, koska matematiikka ja kemia olivat vahvimmat aineeni lukiossa. Epävarmuus kuitenkin loppui alkuunsa, kun metsäala tempaisi minut mukaansa heti opintojen alettua.

Työt ja kesätyöt:
Ensimmäisen kesäni opiskeluiden alettua vietin armeijassa suorittamassa varusmiespalvelusta. Seuraavana kesänä pääsinkin jo tutustumaan oman alan työelämään UPM-Kymmene Wood Oy:n Pelloksen vaneritehtaan tuotannon työntekijänä. Seuraavana kesänä työskentelin Metsä Woodin Suolahden vaneritehtaan tuotannossa. Ennen opiskeluita olen tehnyt kesätöitä ulkoalueiden siivoojana ja prosessinhoitajana lääketehtaassa.

Tulevaisuudessa:
En ole vielä selvillä tulevaisuudesta, mutta aion ehdottomasti suorittaa tutkintoni loppuun. Koen tutkintoni takaavan hyvät valmiudet erilaisiin tehtäviin niin metsäalan tuotekehityksessä, laadunvalvonnassa, tuotannossa kuin myynnissäkin.

Parasta opiskelussa:
Opiskelun ehdottomasti paras puoli on ollut Aalto-yliopiston opiskelijayhteisö, jonka osana on mielekästä toimia niin harrastekerhojen, opiskelijajuhlien kuin opintojenkin parissa.

Vapaalla:
Yliopisto-opinnoista jää toki myös vapaa-aikaa. Pääasiassa harrastan karatea, joogaa ja kalastusta. Kuulun myös Puumekanistikerhon hallitukseen.

Suosittelen!
Suosittelen metsäalan opiskelua kaikille. Itse olen hyötynyt kiltamme erinomaisista suhteista ja kontakteista yritysmaailmaan. Lisäksi diplomi-insinöörin koulutus tarjoaa laajan osaamisen ja valmiudet lähes mihin tahansa metsäalan tehtäviin.