"Puutekniikassa pääsee luomaan puusta mitä vaan ja suunnittelemaan omia töitä. On kiva, että yritysmaailma on vahvasti mukana."

Alan opiskelija: Aino-Maija Hemilä

Puusta mitä vaan


”Puualan perustutkintoa opiskellessa olin taas elementissäni. Aloitin jopa oman tuotannon – suosituksi tulleen erikoisen pyöreän pannualustan. Päätin opiskella lisää, ja keväällä 2014 hain Lahden ammattikorkeakouluun. Tykkään opiskella ja luoda käsillä.”

Pohjakoulutus:
Puualan ammattitutkinto, Ammattiopisto Tavastia

Opiskelupaikan valinta:
Puuala veti puoleensa – luovuus, puun kauneus ja monipuolisuus. Ala-asteen ensimmäisellä puutyötunnilla teimme mäntyisen tarjottimen. Olin hyvin kiinnostunut puun ominaisuuksista. Kun sain tarjottimen valmiiksi, tajusin, että halusin opiskella puualaa. Puualan perustutkintoa opiskellessa olin taas elementissäni. Aloitin jopa oman tuotannon – suosituksi tulleen erikoisen pyöreän pannualustan. Päätin opiskella lisää, ja keväällä 2014 hain Lahden ammattikorkeakouluun. Tykkään opiskella ja luoda käsillä.

Puutekniikan opintoprojektit:
Nyt ensimmäisenä vuonna tutkimme nojatuolin materiaaleja, valmistusta, mitä se on ”syönyt” sekä elinkaaren hiilijalanjälkeä.

Työt ja kesätyöt:
Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli Urjalan Keinukaluste Ky:ssä, ja tein myös puualan perustutkinnon harjoittelujakson samaisessa yrityksessä. Pääsin osallistumaan jokaiseen työvaiheeseen. Toisen työharjoittelun suoritin JYSK:n myyjänä. Vaikka se ei täysin ollut omaa alaani, viihdyin siellä oikein hyvin. Olen työskennellyt myös Hesburgerissa sekä Heimon Kala Oy:ssä.

Tulevaisuudessa:
Aion puutekniikan insinöörin työtehtäviin. Ehkä perustan oman yrityksen.

Parasta opiskelussa:
Päästä opiskelemaan omaa alaa, oppia ja kehittyä sekä valmistua insinööriksi.

Vapaalla:
Urheilu on minulle tärkeää ja harrastan sitä monipuolisesti – koripalloa, kickboxingia, street dancea, kuntoilua, pyöräilyä, luistelua ja hiihtoa. Aion aloittaa myös parkourin.

Suosittelen!
Puutekniikassa pääsee luomaan puusta mitä vaan ja suunnittelemaan omia töitä. On kiva, että yritysmaailma on vahvasti mukana opiskelussa. They are looking for talents, and that could be you!