"Hyvän pohjan ammattikorkeakouluopinnoille luovat niin lukio kuin ammattikoulutuskin."

Usein kysytyt kysymykset

Missä puutekniikkaa voi opiskella?

Voit opiskella puutuoteteollisuuteen erikoistuneeksi puutekniikan insinööriksi (AMK) Lahden ammattikorkeakoulussa.

Miten puutekniikkaa pääsee opiskelemaan?

Haku tapahtuu ammattikorkeakoulujen yhteishaussa (vuoden 2019 yhteishaku on 20.3.−3.4.2019). Hakukohde Lahden ammattikorkeakoulussa on Insinööri (AMK), Puutekniikka.

Kenelle puutekniikan opinnot sopivat?

Puutekniikan opinnot sopivat kaikille, joita kiinnostaa puu materiaalina ja sen hyödyntäminen. Hyvän pohjan ammattikorkeakouluopinnoille luovat niin lukio kuin ammattikoulutuskin.

Kauanko puutekniikan opinnot kestävät?

Insinööriopinnot kestävät neljä vuotta.

Minkälainen on tyypillinen puutekniikan opiskelija?

Tähän kysymykseen on oikeastaan mahdoton vastata – puutekniikan opiskelijoita on niin monenlaisia. Puutekniikan opintoihin voi hakeutua erilaisilla pohjakoulutuksilla, eri ikäisenä, sukupuolesta riippumatta. Osa opiskelijoista on ollut jo mukana työelämässä, moni jatkaa suoraan koulun penkiltä. Joku tavoittelee businessuraa teollisuudessa, toisella on suunnitelmana itsensä työllistäminen omaa ideaa toteuttaen. Jokainen heistä on tyypillinen puutekniikan opiskelija, ja niin voit olla sinäkin.

En ole kovin hyvä matematiikassa, soveltuuko ala minulle?

Puutekniikassa yhdistyvät luennot, harjoitus-, laboratorio- ja projektityöt sekä työharjoittelu. Jos olet kiinnostunut puutekniikasta, selvität kyllä matemaattisetkin osuudet. Tervetuloa opiskelemaan!

En ole kovin hyvä käsistäni, soveltuuko ala minulle?

Puutekniikassa yhdistyvät luennot, harjoitus-, laboratorio- ja projektityöt sekä työharjoittelu. Jos olet kiinnostunut puutekniikasta, selvität kyllä käytännön osuudetkin. Tervetuloa opiskelemaan!

Missä puutekniikasta valmistuneet työskentelevät?

Puutuoteteollisuuteen erikoistuneet insinöörit työskentelevät puutuoteteollisuuden vaativissa tehtävissä. Urapolkusi voi johtaa esimerkiksi kehitys- tai johtotehtäviin, puutuotteiden markkinointiin tai tehdassuunnitteluun. Myös puutalo- ja puurakenneteollisuuden tuotannon tai suunnittelun tehtävistä löytyy paljon puutekniikan osaajia. Ja onpa monella mielessä oma yritysideakin!