"Suomessa on paljon puualan osaamista, haluan olla mukana jatkamassa ja kehittämässä sitä."

VIDEO | Monipuoliset mahdollisuudet yllättivät

”Ennakkokäsitykseni puutekniikasta oli, että siinä yhdistyy hyvin käytäntö ja teoria. Mutta kyllä puualan tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet ovat silti yllättäneet. Valmistuttuani haaveilen löytäväni monipuolisen työn, jossa saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Puutekniikassa minua innostaa eniten puusta rakentaminen ja se viihtyvyys, mitä puu luo kiehtovalla olemuksellaan. Suomessa on paljon puualan osaamista, haluan olla mukana jatkamassa ja kehittämässä sitä.”

Puutekniikan opiskelussa työelämä kulkee rinnalla koko ajan. Meillä tehdään harjoittelut aina kesätöinä. Harjoitteluissa olen oppinut paljon työstä käytännössä. Yritysvierailuja on jatkuvasti heti opintojen alusta lähtien. Vierailuilla olemme nähneet monipuolisesti teollisuutta ja yrityksiä. Suomen mahdollisuudet tällä alalla ovat tulleet hyvin tutuiksi. Puutekniikan opiskelu LAMK:ssa merkitsee sitä, että voi olla mukana jatkamassa Suomessa jo olevaa osaamista. Opintoihin liittyen olen iloinen myös kavereista, joihin olen tutustunut. Olen huomannut että verkostoituminen kannattaa, ja kaiken lisäksi se on tosi mukavaa.

Opiskelu on kansainvälistä. Halutessaan voi lähteä myös vaihtoon. Itse olin vaihdossa Itävallassa, ja se oli mieleenpainuva kokemus. Oli rikastuttavaa tutustua sikäläisiin kollegoihin. Tavallaan kaikki oli hyvin samanlaista kuin täälläkin, mutta totta kai paikallinen kulttuuri toi kaikkeen oman vivahteensa.

Parasta puutekniikassa on mielestäni laaja-alaisuus ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Suosittelen puutekniikkaa kaikille, jotka tykkäävät loogisesta päättelystä ja ongelmanratkaisusta. Puutekniikka on tekninen ala, mutta samalla käytännönläheistä tekemistä. Kun valmistuu LAMK:sta, on ehtinyt omaksua itselleen hyvät valmiudet. Opiskelujen aikana on saanut hyvän kuvan koko alasta ja sen mahdollisuuksista. Suosittelen!

Elli Pirhonen
puutekniikan opiskelija
Lahden ammattikorkeakoulu