"Opiskelu on ollut käytännönläheisempää kuin mitä odotin. Saatamme tehdä vaikka jonkin huonekalun ja testata sitä."

VIDEO | Laaja kuva koko puualasta

”Opiskelussa parasta on ollut yhteistyö yritysten kanssa ja yrityksille tehdyt projektit. Olen myös ollut joka kesä oman alan hommissa kesätöissä. Sitä kautta on kertynyt näkemystä ja kokemusta puualasta.”

Olen aina tiennyt, että haluan tekniikan alalle. Päätin lähteä kokeilemaan puutekniikkaa ja se tuntuu edelleen mielenkiintoiselta. Puutekniikan opiskelu sopii ihmisille, jotka tykkäävät sekä teoriasta että käytännönläheisestä työstä. Opintojen aikana saa tosi laajan kuvan koko puualasta, siitä miten puu kulkee metsästä käyttäjälle. Tärkein puutekniikan opintojen aikana oppimani asia on monipuolinen tietämys siitä, minkälainen materiaali puu on.

Opiskeluissa hyvät kaverit ovat tärkeässä roolissa. Ryhmätyöskentely on tullut tutuksi. Kun olemme tehneet projekteja ja yhteistyötä opiskelukavereiden ja yritysten kanssa, olen huomannut myös miten tärkeää on kyky työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja toimia ryhmässä.

Opiskelu on ollut käytännönläheisempää kuin mitä odotin. Teemme labrassa erilaisia hommia – saatamme tehdä vaikka jonkin huonekalun ja testata sitä. Erilaiset projektit ovat olleet tosi mielenkiintoisia.

Haaveilen siitä, että valmistuttuani työni tulee olemaan sellaista, mistä tykkään. En tiedä vielä täsmälleen, mitä se olisi, mutta toivon että aamuisin tykkään mennä töihin.

Emma Salminen
puutekniikan opiskelija
Lahden ammattikorkeakoulu