"Teoriassa opittuja asioita on päässyt hyödyntämään käytännössä eri työtehtävissä."

Puun sankari: Antti Teivonen (Ilosen Puutyö Ky)

Visuaalisesti kaunista puusta

”Suoritin kaksoistutkinnon ja valmistuin puusepäksi vuonna 2011, joten oli luontevaa kehittää taitoja ja jatkaa samalla alalla. Puussa kiinnostavaa on sen jalostusmahdollisuudet eri tekniikoilla sekä visuaalisesti kauniiden tuotteiden valmistaminen. Puutekniikan opinnot antoivat hyvät valmiudet oppia uutta alasta. Teoriassa opittuja asioita on päässyt hyödyntämään käytännössä eri työtehtävissä.”

Minulle oli luonteva valinta lähteä opiskelemaan puutekniikkaa Lahden ammattikorkeakouluun. Suoritin kaksoistutkinnon ja valmistuin puusepäksi vuonna 2011, joten oli luontevaa kehittää taitoja ja jatkaa samalla alalla. Puussa kiinnostavaa on sen jalostusmahdollisuudet eri tekniikoilla sekä visuaalisesti kauniiden tuotteiden valmistaminen.

LAMKissa opiskelussa parasta oli puutekniikan ammattiainekerhon PINO ry:n toiminta ja erilaiset yritysvierailut. Kaikki työharjoitteluni tein Hauholla sijaitsevassa Ilosen Puutyö -nimisessä perheyrityksessä. Valmistuin puutekniikasta vuonna 2016 tehtyäni opinnäytetyön harjoittelupaikkaani. Aiheeni oli laserleikkausjärjestelmän käyttöönotto.

Valmistumisen jälkeen jatkoin työskentelyä samassa perheyrityksessä. Työni on monipuolista ja siihen kuuluvat tuotannon eri tehtävät, työnjohdon sijaisuudet ja yrityksen markkinointi. Puutekniikan opinnot antoivat hyvät valmiudet oppia uutta alasta. Teoriassa opittuja asioita on päässyt hyödyntämään käytännössä eri työtehtävissä.

Puualan tulevaisuus  näyttää mielestäni haastavalta, mutta se on silti täynnä mahdollisuuksia. Uskon, että puualan työpaikat lisääntyvät tulevaisuudessa uusien puun jalostusmahdollisuuksien ansiosta.