"Olen pystynyt soveltamaan ammattiaineista saamaani tietoa hyvin työelämään."

Puun sankari: Henri Hilander, kehityspäällikkö (Lammin Ikkuna Oy)

Opinnäytetyöstä menestystuote

”Minulle oli helppo valinta lähteä opiskelemaan puutekniikkaa. Olin jo suorittanut ammattikoulussa puualan perustutkinnon. Opinnäytetyönäni vuonna 2009 suunnittelin Lammin Ikkunalle energiansäästöikkunan. Tuote oli useita vuosia markkinoiden energiatehokkain avattava ikkuna. Olen pystynyt soveltamaan ammattiaineista saamaani tietoa hyvin työelämään. Mielestäni puualalla on hyvät tulevaisuudennäkymät, puulla on paljon potentiaalia.”

Minulle oli helppo valinta lähteä opiskelemaan puutekniikkaa Lahden ammattikorkeakouluun. Se oli oikeastaan ainoa vaihtoehto. Olin jo suorittanut ammattikoulussa puualan perustutkinnon. Puu on uusiutuva luonnonmateriaali ja sen käyttämisellä rakennusmateriaalina on Suomessa pitkät perinteet. Puulla on paljon uusia mahdollisuuksia ja käyttökohteita.

Opiskelussa parasta olivat ammattiaineet, käytännön kokeet ja harjoittelujaksot. Työharjoitteluiden aikana pääsin tutustumaan erilaisiin työympäristöihin. Harjoitteluja suoritin Lammin Ikkuna Oy:n ikkunatehtaalla ja Jeld-Wen Suomi Oy:n ovitehtaalla. Opinnäytetyönäni vuonna 2009 suunnittelin Lammin Ikkunalle energiansäästöikkunan. Tuote oli useita vuosia markkinoiden energiatehokkain avattava ikkuna.

Nykyään työskentelen Lammin Ikkunalla kehityspäällikkönä ja vastaan muun muassa kehityshankkeista ja laatuun liittyvistä kysymyksistä. Puutekniikan opiskelusta on ollut paljon hyötyä työssäni. Olen pystynyt soveltamaan ammattiaineista saamaani tietoa hyvin työelämään.

Mielestäni puualalla on hyvät tulevaisuudennäkymät. Puulla on paljon potentiaalia, ja on vaikea uskoa, että sitä tultaisiin syrjäyttämään millään muulla materiaalilla rakennuspuusepäntuotteissa. Toivotan kaikki tulevat puutekniikan opiskelijat tervetulleeksi mukavalle ja mielenkiintoiselle alalle!