"Harjoittelujaksojen aikana sain monia kontakteja työelämään."

Puun sankari: Jenni Jokela, myyntipäällikkö (Lammin Ikkuna Oy)

Teknisestä tiedosta suuri apu myyntityössä

”Metsä- ja puuala ovat kiinnostaneet minua nuoresta asti, ja sen takia oma ala oli helppo valita. Opiskelujen aikana opin paljon uusia asioita puusta. Harjoittelujaksojen aikana sain monia kontakteja työelämään. Myyntityöhön liittyviä asioita opiskeltiin koulussa hyvin vähän, mutta puutuotteiden teknisten ominaisuuksien tietämyksestä on ollut nykyisessä työssäni suuri apu.”

Metsä on aina ollut lähellä sydäntäni. Puu on elävä materiaali, joka kasvaa ja kehittyy, ja sen kasvukaari on omin silmin nähtävissä. Metsä- ja puuala ovat kiinnostaneet minua nuoresta asti, ja sen takia oma ala oli helppo valita. Harkitsin Lahden ja Evon välillä, mutta lopulta päädyin hakemaan LAMKiin, koska se oli lähempänä kotipaikkakuntaani.

Opiskelujen aikana opin paljon uusia asioita puusta. Harjoittelujaksojen aikana sain monia kontakteja työelämään. Harjoitteluja suoritin Koskisen Oy:n vaneritehtaalla Kärkölässä, saman konsernin kattoristikkotehtaalla sekä Lammin Ikkuna Oy:ssä, jonne tein myös opinnäytetyöni. Alan kesätöissä tapasin nykyisen avomieheni, jonka kanssa olemme olleet yhdessä kymmenen vuotta. LAMKista valmistuin vuonna 2007.

Nykyään työskentelen myyntipäällikkönä Lammin Ikkuna Oy:ssä. Myyntityöhön liittyviä asioita opiskeltiin koulussa hyvin vähän, mutta puutuotteiden teknisten ominaisuuksien tietämyksestä on ollut nykyisessä työssäni suuri apu.

Kannustan tulevia puutekniikan opiskelijoita lukemaan vieraita kieliä ja tutustumaan harjoitteluaikana mahdollisimman monenlaisiin yrityksiin.