"Suosittelen puualaa kaikille. Ala kehittyy koko ajan, ja viimeisintä tietoutta tarvitaan."

Puun sankari: Jyrki Majava, tekninen myyjä (Würth Oy)

Ongelmanratkaisukyky ja puualan tuntemus hyödyttävät

”Opiskeluaikana parasta olivat uudet kaverit ja bileet. Koulussa kehittyneestä ongelmanratkaisukyvystä on hyötyä työssäni teknisenä myyjänä. Osaan neuvoa asiakkaalle, mikä työkalu olisi paras vaihtoehto heidän tarpeisiinsa. Lisäksi puualan yleistietoudesta on ollut hyötyä. Suosittelen puualaa kaikille. Ala kehittyy koko ajan, ja viimeisintä tietoutta tarvitaan. Puutekniikan insinööreille on tulevaisuudessakin tarvetta.”

Olin nuorena kesätöissä puualan yrityksissä, ja omat veljet työskentelevät metsä- ja puualalla. Lukion jälkeen selasin erilaisia hakuoppaita ja huomasin puutekniikan koulutuksen. Päätös oli lopulta helppo tehdä. Puu materiaalina on hyvin monikäyttöinen, ja sen käyttökohteet ja jalostusmahdollisuudet ovat laajat.

Opiskeluaikana parasta olivat uudet kaverit ja bileet. Oli hienoa, että kavereita sai myös muualta kuin omalta luokalta ja että eri vuosikurssien opiskelijat viettivät aikaa yhdessä.

Työharjoitteluni suoritin useassa eri yrityksessä. Ensimmäiset kaksi kesää olin Iskussa konepuuseppänä. Muina kesinä työskentelin Koskisen talotehtaassa elementtiosien valmistajana ja Versowoodissa työnjohtajana.

Opinnäytetyöni tein LAMKissa. Aihe liittyi koulun osallistumiseen puumessuille vuonna 2015. Tekniikan alalla ja muotoiluinstituutilla oli messuilla yhteinen osasto. Valmistuin opinnäytetyön jälkeen.

Nykyisin työskentelen Würth Oy:ssä teknisenä myyjänä. Olen huomannut, että koulussa kehittyneestä ongelmanratkaisukyvystä on ollut hyötyä työssäni. Osaan neuvoa asiakkaalle, mikä työkalu olisi paras vaihtoehto heidän tarpeisiinsa. Lisäksi puualan yleistietoudesta on ollut hyötyä.

Suosittelen puualaa kaikille. Ala kehittyy koko ajan, ja viimeisintä tietoutta tarvitaan. Puutekniikan insinööreille on tulevaisuudessakin tarvetta.